Ontdek obs Meedhuizen 19,21 of 26 juni!

Op de basisschool in Meedhuizen bruist het van de energie. Kinderen gaan er met plezier naar toe en er worden goede resultaten gehaald. Kom kijken en ontdek hoe wij dat aanpakken!

We nodigen iedereen uit de regio – ouders, kinderen opa’s, oma’s en andere belangstellenden – uit om een kijkje te nemen tijdens onze lessen op  19,21 of 26 juni van 08:30 tot 10:00 uur. Je bent van harte welkom!  

Ontdek obs Meedhuizen 19,21 of 26 juni!

Onze werkwijze werkt

Ontdekken – doen – leren: met elkaar en van elkaar

Ontdek obs Meedhuizen 19,21 of 26 juni!Iedereen is betrokken bij elkaar. Dat komt door de kleinschaligheid, maar ook omdat we veel met elkaar samenwerken. Kinderen uit verschillende groepen helpen elkaar. Bijvoorbeeld met lezen en rekenen, bij het verbouwen van de groenten en het verzorgen van de schoolkonijnen. Kinderen voelen zich daardoor vrij om te ontdekken wie ze zijn.

Nadruk op zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid

Ontdek obs Meedhuizen 19,21 of 26 juni!We stimuleren de eigen verantwoordelijkheid van kinderen. Ze mogen zelf hun taken inplannen en zijn ‘eigenaar’ van hun prestaties. Kan er iets beter? Wat kun je daar zelf aan doen? Wat doe je al heel goed? We moedigen de kinderen aan daarover na te denken en het zelf te formuleren. 

 

Gebruik moderne methoden

Kinderen werken zelfstandig aan hun persoonlijke doelen, onder andere met tablets. We begeleiden ze individueel. Door te werken met een portfolio ontdekken ze wie ze zijn en waar ze staan. Dat onze werkwijze werkt, zien we aan het enthousiasme van de kinderen en aan de goede eindresultaten.